Női kategória

Női

Joya Flores Beige

71 000 Ft / pár
Kategória:
Női
Cikkszám:
JY056A
Készlet:
Raktáron
Felsőrész:
Nyitott szandál / papucs
Szín:
Bézs
Anyag:
Nubuk bőr
Stílus:
Utcai
Talpszerkezet:
Air Kényelmi cipő
Kaptafa:
Állítható
Felhasználási terület:
Újdonságok
Rugalmasság foka:
Alacsony

Mennyiség
Méret
Kosárba

kybun, Joya LÁBBELIK ÁPOLÁSA

A kybun, Joya termékek kiváló minőségű, valódi bőrből készültek. Ezen anyag, sajátosságaiból adódóan érzékeny a karcolásokra és a vízre, az agresszív folyadékokra (savak, fertőtlenítőszerek, sók, zsírok), a trágyákra, a fehérjékre, a vérre és más agresszív anyagokra. A szennyeződött lábbelit a lehető leghamarabb le kell tisztítani, hogy a szennyeződések ne tudjanak beivódni! Ennek legalkalmasabb módja, ha vizes szivaccsal vagy puha ronggyal körbe töröljük a lábbeli talpszerkezetének oldalát. A felsőrészét, annak anyagának megfelelő tisztítószerrel ápoljuk! Kérjük, használjon megfelelő bőrápoló termékeket és tartsa szem előtt, hogy a valódi bőr hajlamos a foltosodásra és apróbb elszíneződések sem kizárhatók.

nedves időjárási körülmények között átnedvesedett lábbelit hőforrás vagy napfény igénybevétele nélkül, szobahőmérsékleten, lehetőleg kisámfázott állapotban, kellő légcsere mellett kell megszárítani az ápolás megkezdése előtt.

Téli hordási körülmények között az átnedvesedés mellett az utak sózása miatt a lábbelik megszáradása után só foltok jelenhetnek meg a felsőrész felületén. Ez megelőzhető a bőrből készült lábbeli hidrofobizáló hatású szerrel végzett előzetes kezelésével (erre a célra természetes méhviaszt, pl. Jotti bőrbalzsamot ajánlunk, mely kereskedelmi partnereinknél beszerezhető).

színbőrök ápolásához elsősorban a méhviaszt, jojoba olajat, szilikont tartalmazó cipőkrémeket ajánlunk. A téli illetve esősebb időszakban javasolt a hidrofobizáló hatású termékek használata is; például természetes méhviasz, mely nemcsak ápolja a bőrt, hanem vízlepergető tulajdonsággal is ellátja.

nubuk, velúr, hasított bőr megfelelő ápolása rendkívül fontos. Száraz tisztításhoz puha gumikefét, egyes foltok eltávolításához az erre a célra kereskedelemben kapható bőrradírt, ápoláshoz és színfrissítéshez nubuk- és velúrbőr sampont javaslunk. A kellő mértékű vízállóság hidrofobizáló hatású folyadékkal, vagy impregnáló spray alkalmazásával biztosítható.

textil felsőrészek folteltávolításra bőrradírt, általános tisztításhoz textil és velúr tisztítóhabot, vagy folyadékot (cipő sampont) ajánlunk, hidrofóbizálásra impregnáló spray-ket.

A kybun, Joya termékeket mosógépben mosni Tilos!

A Fogyasztót ( gazdasági vagy szakmai tevékenységi körén kívül eső célból szerződést kötő személy ) a Polgári Törvénykönyvről szóló többször módosított 2013.évi V. Törvény-ben, valamint a 151/2003. GKM rendeletben meghatározott jogok illetik meg. Vásárláskor a fogyasztót megilleti a szavatosság. A szavatosság törvényi köte­lezvény az eladó részére, de nem tévesztendő össze a jótállással, amely a ter­méket eladó részéről a szavatossági jogokon túl vállalt, meghatározott tartalmú önkéntes (vagy kötelezően vállalandó) kötelezettség. A termék szavatossága azt jelenti, hogy az árucikk a vásárlás időpontjában megfelel a jogszabályban meghatározott tulajdonságoknak. A szavatosság ugyanakkor nem terjed ki a termék azon hibáira, melyekre az eladó a vásár­láskor felhívta a vevő figyelmét! A kybun és Joya lábbelik a 151/2003 kormányrendelet értelmében nem minősülnek tartós fogyasztási cikknek, ezért pénz visszafizetési kötelezettség az eladót nem terheli!
Kérjük, hogy a vásárlás előtt min­den esetben olvassa el a terméken elhelyezett piktogramot, hogy a megfelelő ápolási és használati tanácsokat a termék kiválasztása előtt megismerje!
A szavatossági időtartam 24 hónap, amely két részre tagozódik. Az eladást követő első 12 hónapban az eladónak kell bizonyítania, hogy a termék nem tartalmazott rejtett hibát és meghibáso­dása az eladás után a vásárló hibájából keletkezett. Ha az eladó nem tudja, vagy nem akarja ezt bizonyítani, akkor a reklamáció jogos és a vevő élhet szavatossági jogaival (elsősorban javítást, ha ez nem lehetséges, akkor cserét kérhet). A 13. hónaptól a 24 hónap időtartam végéig azonban a vevőnek kell reklamáció ese­tén bizonyítania, hogy a meghibásodás oka már vásárláskor benne volt a ter­mékben. Ha ezt a vevő bizonyítani tudja, élhet szavatossági jogaival.
A szavatosság nem tarthatósági vagy kihordási idő, hanem egy jog arra, hogy egy adott időtartamon belül a termék meghibásodása reklamálható legyen.

A szavatossági jogok a vásárlót két szintben illetik meg:

 • Az első szinten kijavítást vagy kicserélést igényelhet. A vásárló a két lehetőség közül választhat azzal a meg­szorítással, hogy az eladó részére aránytalan többletköltséget okozó jogot nem választhatja (tehát elsősorban javítás illeti meg a vásárlót, ha a javítás nem megoldható, akkor a garancia időn belül cserélnie kell a forgalmazónak a lábbelit)
 • A szavatossági jogok második szintjére (árleszállítás vagy elállás) csak abban az esetben lehet áttérni, ha a cserét vagy a javítást az eladó nem vállalja vagy nem valósítható meg. Az árleszállítás és elállás között is választhat a vevő, de jelentéktelen hiba esetén az elállást nem igényelheti. Az hogy mi minősül jelentéktelen hibának, az mindig csak a konkrét hiba ismeretében, határese­tekben pedig szakértői vagy bírósági állásfoglalással dönthető el. A fogyasztó a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségtől szakvéleményt kérhet.

A vásárolt kybun, Joya lábbelik meghibásodása esetén reklamációjával szíveskedjen ahhoz a kereskedelmi egységhez fordulni, ahol a lábbelit vásárolta. A reklamációhoz a vásárláskor kapott fizetési bizonylat vagy annak olvasható fénymásolatát csatolni kell! E nélkül nem érvényesíthetőek a szavatossági jogok!

Használati utasítás

1. A kybun, Joya cipők használata utcai viseletre ajánlott, kerékpározáshoz, motorozáshoz, sport tevékenységre nem ajánlott.

2. Kérjük, legyen óvatos a ferde illetve vizes, csúszós felületeken, ilyen esetekben a láb elülső részével kell először lépni.

3. Kérjük, legyen óvatos a lépcsökön, amikor le- és felmegy a lépcsőn mindig a cipő elülső részével lépjen

5. Ne hagyja a lábbelit közvetlen napfényben, mert megváltoztathatja a színét.

6. Kérjük, ne tegyék a lábbelit nyílt láng közelébe, mert a termék gyúlékony. Óvni kell az éles, hegyes tárgyak által okozott sérülésektől. Kerülni kell az érintkezést agresszív folyadékokkal és anyagokkal.( savak, lúgok, kémiai anyagok, vegyszerek, olajok )

Ha a fenti előírásokat nem tartják be a gyártó nem felelős a terméken keletkezett sérülésekért.

EZÚTON SZERETNÉNK FELHÍVNI SZÍVES FIGYELMÉT, HOGY A KÖVETKEZŐ PROBLÉMÁK ESETÉN A LÁBBELI NEM CSEREKÖTELES:

 • talpleválás a javítható hibák közé tartozik a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelő­ség véleménye alapján.
 • A lábbeli nem vízálló, a felsőrész anyaga vizes környezetben, folyamatos vízzel való telítődés esetén átázhat, a láb nedvessé válhat. Megfelelő cipőápolók, impregnálók segíthetnek ezen a problémán.  
  • A Mila modell beltéri viseletre ajánlott, a speciális légáteresztő talpnak köszönhetően csapadékos környezetben, nedves talajon a talp belső része átnedvesedhet!
 • Bőr bélésű lábbeli esetén előfordulhat, hogy a bélés anyaga színez. A színeződés használat során mérséklődik.
 • (Az elszíneződés a bőrön átszivárgott nedvességnek vagy a lábbelit viselő bőrének egyedi pH értékének köszönhető.)
 • Helytelen méretválasztás

A LÁBBELI MEGHIBÁSODÁSA, DEFORMÁLÓDÁSA A VÁSÁRLÓ HIBÁJÁBÓL KÖVETKEZETT BE, SZAVATOSSÁGI ELJÁRÁS NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐ:

 • A talptörés, használatból fakadó hibára vezethető vissza, nem javítható (guggolás, létrázás, vezetésénél túlhajlított elő-láb használat stb.).
 • Éles, hegyes tárgyak által okozott sérülések következtében megnyílt talpszerkezet vagy a felsőrész „szakadása”.
 • A járófelület és a közbenső talp szerkezet közötti talpleválás el nem végzett javítása, ragasztása a közbenső talp károsodásához vezethet
 • járófelület egyenetlen elkopása többnyire egyedi sajátos járásból, vagy egy pontra való folyamatos terhelésből adódik.
 • Lábbeli belső bélésének elhasználódása, kiszakadása nem csereköteles (mert helytelen használatra, ill. láb anatómiai sajátosságokra vezethető vissza)
 • A vásárlást követően használt lábbeli deformálódása, a jobb/bal lábbelik nem azonos talp vagy felsőrész formája, eltérése a két láb közti egyenetlen terhelésből, nem megfelelő járás- ill. állástechnikára vezethető vissza.

A megnyílt, károsodott, anyaghiányossá vált közbenső talpszerkezet a zárt gyártási technológia okán nem javítható
A SZAVATOSSÁGI JOGOK ELVESZNEK:

 • Nem rendeltetésszerű használat, nem megfelelő járás- ill. állástechnikából fakadó meghibásodások esetén. A talpon esetlegesen fellelhető egyenetlen kopás helytelen járásképre, egyedi sajátos járásra utal.
 • Szakszerű tisztítás, ápolás hiánya, nem megfelelő tisztítás okozta meghibásodás esetén.
 • Esetlegesen felfedezett rejtett anyag, vagy gyártási hiba vásárlástól számított 1 hónapon belüli jelzésének elmaradása esetén.
 • Sérülés, vagy erőszakos külső behatás, rongálás esetén.
 • Házilagos, vagy nem szakszerű javítás esetén.
 • felsőrész átalakítását (pl. szandál pántlevágása) kéri a vásárló!

ALAPTALAN REKLAMÁCIÓNAK TEKINTENDŐK TOVÁBBÁ AZ ALÁBBI ESETEK:

 • A lábbeli elhasználódott, túlhordott
 • A Mila modellek használata beltérben vagy kizárólag száraz időjárás esetén ajánlott, a különlegesen kialakított, innovatív szellőző talpszerkezet okán. Csapadékos időben,

erősen nedves talajon a talp belső része átnedvesedhet, ilyen körülmények között a  Mila modell légáteresztő talpszerkezete nem biztosít 100%-os vízmentességet!

A hibás áru kijavítása vagy cseréje esetén a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a javítást vagy cserét legfeljebb 15 napon belül elvégezze.

A fent leírtak a 2003. szeptember 01-én hatályba lépett GKM rendeletben foglaltakkal megegyeznek.

Letölthető formátum