Vállalat

A svájci székhelyű, a világ legpuhább lábbelijét gyártó céget két fiatal ember alapította, Karl Müller és Claudio Minder. A mintegy 70 alkalmazottból álló motivált csapattal együtt ők felelősek a Joya termék fejlesztéséért, gyártásáért és értékesítéséért.

A cég székhelye Svájcban, a festői Roggwil városában található, a gyönyörű Bodeni-tó közelében.

Az alapítók világos jövőképpel rendelkeznek: "Célunk, hogy olyan cipőt kínáljunk ügyfeleinknek, amely új mércét állít fel a kényelmi és terápiás lábbelik piacán. A használói számára új értelmet nyerjen a gyaloglás kényelme és a lábbeli testükre gyakorolt pozitív egészségügyi hatása".

A Joya-t a német Egészséges Hátért Szervezet, Aktion Gesunder Rücken (Röviden AGR), hát-barát terméknek minősítette. A svájci komfortcipő így megfelel a hát-barát termékekkel szemben támasztott legmagasabb követelményeknek is..

A Joya történetének legfontosabb mérföldkövei az alapítástól kezdődően:

JoyaJoya

Fentarthatóság

fentarthatsg.pngÖkológiai felelősségvállalás: Elköteleztük magunkat, hogy miközben innovatív cipőtechnológiákat fejlesztünk ügyfeleink számára, kreatívak, környezettudatosak maradunk. Folyamatosan növeljük a fenntartható anyagok felhasználását, valamint javítjuk a gyártási és logisztikai folyamatokat:

  • Gyártás során keletkező hulladékok csökkentése a tervezés és a feldolgozás optimalizálásával.
  • Minőségi és környezetbarát anyagok fokozottabb használata.
  • Zéró toleranciát érvényesítünk a veszélyes anyagok, termékeinkben történő felhasználásával kapcsolatban, az RSL szabvány alapján.

Társadalmi felelősségvállalásunk: Kiemelt feladatunk, hogy munkatársaink számára a személyes és szakmai fejlődést lehetővé tevő munkakörnyezet teremtsünk:

  • Az ergonomikus munkakörnyezetet a munkatársaink és a partnereink egyaránt támogatják.
  • Társadalmi összefogás és támogatás hátrányos helyzetű emberek számára.

Célunk egy olyan központ létrehozása, ahol szociálisan hátrányos helyzetű emberek szállás, étkeztetés vagy juttatás fejében, "felfrissítenek" adományozott cipőket, hogy azokat később rászorulóknak részére adhassunk át.

Célunk, hogy 2025-re semleges CO2 szintet érjünk el. Ennek érdekében tevékenyen részt veszünk
az indonéziai természeti területek visszanyerését és újraerdősítését megteremtő folyamatokban.